Jeugddienst: de kracht van kwetsbaarheid

VlinderOp zondagmiddag 24 april zal de middagdienst een jeugddienst zijn. Een dienst voor de hele (!) gemeente, maar nu met name gericht op de jongeren. Het thema van de dienst is “De kracht van kwetsbaarheid”. Of: “Waarom kwetsbaar zijn je sterker maakt”. We lezen in deze dienst 1Krointhe 13. Over de liefde. Lees alvast maar eens door!

Het bijzondere van deze dienst is, dat de zang begeleid zal worden door onze eigen muziekgroep en ondersteund zal worden door Kinga Ban, de zangeres van de groep Sela. Wij zingen in onze diensten regelmatig liederen van Sela. Nu is Kinga er een keer zelf bij om onze zang te ondersteunen. Of om naar haar te luisteren.

De dienst staat dus in het teken van kwetsbaarheid. Het bijzondere is dat Kinga deze kwetsbaarheid van erg dichtbij kent. Zij kreeg enige tijd geleden te horen, dat zij ongeneeslijk ziek is. In haar persoonlijk geloofsgetuigenis en in haar muziek vertelt ze, dat ze haar hoop op God vestigt. Tegelijk vindt ze het heel moeilijk om haar kinderen los te moeten laten. Kinga: “Dat is eigenlijk het ergste, m’n kinderen achterlaten. Maar zelfs dat kan ik bij God leggen. God zorgt ook voor hen. En wat ik nu kan doen is hen wijzen op wie God voor mij is en wat ik ervaar. Dat vind ik wel heel belangrijk, om mijn relatie met God zichtbaar te maken en gewoon heel veel van hen te houden.” “Ik ben niet bang voor de dood… er is ook een moment in de bijbel dat Paulus zegt: ‘het leven is Christus en sterven is winst’. Afgelopen jaren ben ik daarmee bezig gegaan. Het liefst wil ik bij Jezus zijn.” (Als je een interview met Kinga wilt zien: NPO Spirit. Of lees een interview in Visie 2013.)

Auteur: At Kramer

Geef een reactie